Otonom forklift ve istifleme makineleri tanıtıldı

Quick Lift Makine – Yale Türkiye, forklift ve istif makinelerindeki otonom teknolojilerini WIN Eurasia Fuarı’nda tanıttı. Fuarda büyük ilgi görn Yale otonom forklift ve istif makineleri, 24 saat durmaksızın çalışabiliyor.

Forklift, istif makinesi, depolama ekipmanları sektöründe Yale ürün grubu ile faaliyet gösteren Quick Lift Makine, Koç Holding Tasarım Entegrasyon ekibi ile geliştirilen hem otonom hem manuel kullanıma uygun şekilde çalışan forklift ve istifleme makinelerini tanıttı. WIN Eurasia Fuarı’nda hazırlanan özel demo alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulan Yale marka otonom cihazlar büyük ilgi çekti. Üretim tesislerinin ihtiyacı tanımlı işleri tamamen otonom olarak yapan forklift ve istif makinelerinin, ekstra yüksek maliyetli alt yapı yatırımlarına da ihtiyacı bulunuyor.

Barış CAN – Yale Türkiye – Quick Lift Marka Müdürü

‘’Otonom cihazlar 24 saat durmaksızın çalışabiliyor’’

Otonom makinelerin özellikleriyle ilgili bilgi veren Yale Türkiye – Quick Lift Marka Müdürü Barış Can, “Forklift ve istif makinelerin otonom dönüşümünü yapıyoruz. Yerli çözüm ortaklarımızla birlikte bu dönüşüm için çalışıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de otonom cihazlar son dönemde oldukça yaygınlaştı. Bizim ürettiğimiz otonom cihazlar gerektiğinde manuel olarak da kullanılabiliyor. İşletmeler piyasada olan otonom cihazları kullanıyordu, farklı işler için ise manuel makinelere ihtiyaç duyuluyordu. Sergilediğimiz ürünler hem otonom hem manuel olarak kullanılma özelliğine sahip. Bu sebeple işletmelerin farklı türde makinelere yatırım yapmasına gerek kalmıyor. Otonom cihazlar 24 saat durmaksızın çalışabiliyor” dedi.

Akıllı makineler, akıllı çözümler…

Doğal navigasyon yöntemi kullanan sistem, çalışacağı alanı kendisi öğreniyor ve ekstra bir yönlendirmeye ihtiyaç duymuyor. Sistem ayrıca makinelerin anlık olarak takibi, kullanım oranları, çalışma esnasında hangi noktalarda hangi sebeplerden dolayı durdukları gibi birçok veriyi analiz edip raporlama da yapabiliyor. Böylece üretim süreçlerinde nerelerde iyileştirmeler yapılabilir, verimlilik nasıl artırılabilir buna dair detaylı analizlerle karar vermeniz mümkün olabiliyor. Otonom cihazların yük pozisyonlama hassasiyeti 2 mm’ye kadar sağlanabiliyor. Sistem sadece taşımada otonom olmanın ötesinde, pek çok entegrasyona da açık hale getirilebiliyor. Yerli çözümler ve yazılımlar ile tüm bu ve daha pek çok avantajı bir arada sunan Yale otonom forklift ve istif makineleri, üretim maliyetlerine olumlu etki yaparak verimliliği de artırıyor. Fabrikada tamamen otonom çalışan Yale forklift ve istif makineleri enerji doluluk oranlarını da kendisi takip ediyor. Bataryası azalan istif makinesi, temassız şarj yöntemi ile kendi kendini şarj edip tekrar çalışma sahasına dönerek kaldığı yerden işine devam edebiliyor.

Yale geniş ürün hattı ile dikkat çekti

Öte yandan fuarda ikinci bir stant ile müşterilerine Yale’in dizel ve akülü forklift seçeneklerini sergileyen Quick Lift, istif çözümleri ile de dikkat çekti. İleri teknolojisi, güçlü ve sağlam yapısı ile işletmelerin ihtiyacı çözümleri tek çatı altında toplayan Yale, geniş ürün hattı sayesinde avantajlı çözümleri bir arada sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =

scroll to top