Galata Kulesi’nin restorasyonu Gökçel Vinç’in desteğiyle tamamlandı

Dünyanın en eski kulelerinden biri ve İstanbul’un simgesi Galata Kulesi’nde restorasyon çalışmaları Gökçel Vinç’ten kiralanan Palfinger P900 kamyon üstü platformun desteğiyle tamamlandı. Tarihi kule, 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edildi ve en son iyileştirmeler bu yılın Nisan ayında tamamlandı.

Gökçel Vinç Yönetim Kurulu Başkanı İsa Gökçel, 90m çalışma yüksekliğindeki Palfinger’ı nasıl kullandıklarını anlatarak; “Aracımızı şantiyeye çektikten sonra payandaları açarak Galata Kulesi’nin 63 metredeki Alem’in yenilenmesi, kubbedeki mermilerin değiştirilmesi ve kule cephesindeki taşların temizlenmesi çalışmalarına katkıda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Çeyrek tonluk bakır alem yer seviyesine indirildi

Kulenin tepesinde bulunan 270 kiloluk bakır alem, yenileme çalışmaları kapsamında yer seviyesine indirilerek tekrar yerine kaldırıldı. İsa Gökçel, İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan tarihi Galata Kulesi restorasyonuna hizmet etmekten memnun olduklarını belirterek; “Yaklaşık 5 saat süren bir çalışmayla 4 parça halinde monte edilen allemi desteklemek bizi özellikle heyecanlandırdı. Sonuç olarak İstanbul’un simgesi Galata Kulesi’nin restorasyonunda hizmet vermekten son derece memnun olduk” dedi.

Palfinger P900 ile restorasyon tamamlandı

Tarihi Galata Kulesi’nin restorasyonu sırasında kullanılan personel yükseltici platformların tamamı Gökçel Vinç tarafından temin edildi. Restorasyon sırasında kullanılan, maksimum çalışma yüksekliği 90 Metre olan İstanbul’un en uzun Jumbo Platformu Palfinger P900; 180 derece çalışma aralığına sahip hidrolik jib patlaması, 162 derece çalışma aralığına sahip üst bom ve hidrolik H tipi stabilizatörleri ile sahada verimli bir çalışma sergiledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + seven =

scroll to top